Succesvol amendement op de APV

In de februari-cyclus stelde het college voor een aantal wijzigingen door te voeren in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), gebaseerd op een advies van de VNG. Wij dienden samen met het CDA een amendement in met betrekking tot incidentele festiviteiten in de buitengebieden, dat met een ruime meerderheid werd aangenomen.

© VVD

In de februari-cyclus stelde het college voor een aantal wijzigingen door te voeren in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Een aantal wijzigingen kwamen voort uit een advies van de VNG. Wij vonden het verstandig de wijzigingen die de VNG voorstelde tegelijkertijd door te voeren met de aanpassingen die we als gemeente na ervaringen uit de dagelijkse praktijk wilden doen. 

Er was echter één artikel t.w. artikel 4:3 lid 9 waar wij ons niet helemaal in konden vinden. Dat artikel stond toe dat inrichtingen 3 keer per jaar tijdens een festiviteit meer geluid mogen maken met slechts een meldingsplicht. Daarom dienden wij samen met het CDA een amendement in om te voorkomen dat ook inrichtingen buiten de bebouwde kom, dus ook in het buitengebied, de natuur extra kunnen belasten. Het amendement werd met 14 stemmen voor en 5 tegen aangenomen.