Baarnse VVD leden stellen kandidatenlijst vast

De Baarnse VVD leden hebben zaterdag jongstleden op een goed bezochte algemene ledenvergadering de kandidaten voor de opkomende gemeenteraadsverkiezingen gekozen. De lijsttrekker, André van der Padt, werd al op een eerdere ledenvergadering gekozen.

De Baarnse VVD lijst is een gebalanceerde combinatie van ervaren bestuurders en ondernemers alsook nieuw elan. André van der Padt wordt allereerst ondersteund door Suzanne Oortman Gerlings, private banker, de huidige fractievoorzitter met haar jarenlange ervaring in de Baarnse raad en de verscheidene coalities die onze gemeente hebben mogen besturen.

Op nummer drie nog een bekend gezicht, Anne-Marie Martens, geboren en getogen in Baarn, huidig gemeenteraadslid en actief in verschillende gemeentelijke commissies. Anne-Marie brengt een diepe ervaring in de gemeentelijke politiek mee in zowel Amsterdam als in Baarn. 

De volgende twee kandidaten zijn nieuwe gezichten in de raad. Op de vierde plek is Marc Mascini gekozen. Marc is een Baarnse ondernemer en al jarenlang actief in de BMHV en bij de lokale VVD.

De vijfde plaats wordt ingenomen door Casper Pot, financieel accountmanager, een nieuw gezicht maar al zeer actief in de Baarnse maatschappij onder andere als penningmeester van speeltuinvereniging Het Oosterkwartier en als voetballer voor SV Baarn.

Ons streven om een zesde zetel te bemachtigen wordt ingevuld door Mary Papo, een welbekende ondernemer die midden in de Baarnse samenleving staat, zoals bijvoorbeeld als mede-oprichter van de Coöperatie Ondernemers Centrum Baarn, maar ook als mede-organisator van vele activiteiten voor kinderen.

Alex Stolk wil de komende raadsperiode als achtervang voor het team functioneren en blijft ons steunen met zijn gedegen ervaring op het gebied van de gemeentefinanciën. Alex staat derhalve op de zevende plaats op de lijst.

Ook de verdere lijst is een gebalanceerde mix van personen en achtergronden, met bijvoorbeeld Erik Prins (econoom), Gea de Groot (werkzaam bij Friesland Campina en commissielid bij de Provinciale Staten), Michiel Drijvers (CFO Marchon Europe), maar ook jonge talenten zoals David Laseur en Max Koopman (beiden student). Als lijstduwer is wederom de welbekende Wil de Vrey-Vringer gekozen.

Het nieuwe verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode “Baarn in Balans” werd al eerder vastgesteld en op de vergadering werd een samenvatting van acht kernboodschappen voor de campagne gepresenteerd. Wij zijn er klaar voor!


De Baarnse lijst:

1.       André van der Padt (M)

2.       Suzanne Oortman Gerlings (V)

3.       Anne-Marie Martens (V)

4.       Marc Mascini (M)

5.       Casper Pot (M)

6.       Mary Papo (V)

7.       Alex Stolk (M)

8.       Erik Prins (M)

9.       David Laseur (M)

10.   Max Koopman (M)

11.   Gea de Groot (V)

12.   Michiel Drijvers (M)

13.   Wil de Vrey-Vringer (V)